Gobe obožujem na mnogo načinov, vendar me najbolj navdušuje
gobova juha.
Nabrala sem nekaj jurčkov, ki so romali v skrinjo, nekaj
malega pa sem pustila za kosilo. Poleg se je znašlo še kar nekaj lisičk in
sirovke.
V gobovi juhi se najde:
- mešane gobe (jurčki, lisičke, sirovke)
- na koščke narezan krompir
- 2 domača korenja
- čebula
- česen
- sol, poper, lovor
- noževa konica currya
- olivno olje
- žlička ovsene moke in 1dcl ovsenega mleka (za zgostitev, to je po želji, jaz imam rada zgoščeno juho)
Na olju popražimo čebulo , dodamo gobe in solimo. Vse skupaj
na blagem ognju pražimo dobrih 10 minut, nato dodamo narezano korenje, krompir,
lovorjev list, curry in zalijemo s pol litra vode.
Kuhamo cc 30 minut.
Kuhamo cc 30 minut.
Ko je
krompir skuhan juho zgostimo z ovseno moko, ki smo jo predhodno vmešali v 1dcl
ovsenega mleka ter dobro prekuhamo. Na koncu dodamo česen in malce popra ter
drobnjak in peteršilj.
V juho dodam kruhove kocke, ki sem jih predhodno popekla na
olivnem olju začinjenim z majaronom.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.