Veganska "zaska" in "ocvirki"

 
Veganska zaseka

Veganski ocvirki


Za 2dcl "zaseke" potrebujemo: 
  • dve srednje veliki čebuli – uporabljam eno rdečo in eno rumeno
  • malce majarona in popra
  • 5 krhljev suhih jabolk narezanih na koščke
  • 1 jušna žlica ovsenih kosmičev
  • 2 čajni žlički soli
  • kokosovo olje, brez okusa
 
Postopek:
 
Narežemo čebuli na koščke. V ponvi segrejemo žlico kokosovega olja, nanjo stresemo čebulo, posolimo in premešamo. Pražimo, dokler lepo ne porjavi, nato jo damo v kozarček. Postopek ponovimo (prepražimo, solimo) z jabolčnimi suhimi krhlji in ovsenimi kosmiči (nič ne namočimo, kar suhe sestavine uporabimo).
 
Tu previdnost ni odveč, če bomo zmes zažgali, je potrebno vajo ponoviti
 
Damo jih v kozarček s čebulo. Nato pa na ponvi stopimo še tri jedilne žlice kokosovega olja in dolijemo v kozarček. Preostanek kozarčka napolnimo s hladnim kokosovim oljem, ki se bo med mešanjem raztopil.

 
 
Če želite pripraviti »ocvirke« za peko slane potice, pa zadnji del recepta, ko se dodaja naknadno olje izpustite in boste dobili »ocvirke! Prav tako med praženjem dodajte malce mete J

Dober tek!

Komentarji

  1. Why users still make use of to read news papers when in this technological
    globe the whole thing is existing on web?

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsi tvoji recepti so super in tudi tega moram nujno poskusit :) Z jabolki in ovsenimi kosmiči še nisem eksperimentirala. Hvala <3

    OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.