Za 4 osebe (pekač 35x20):
Vse skupaj prelijemo z redkim bešamelom v katerega namesto moke damo žlahtni kvas.
Če se bojite, da bi se vam povrhu preveč zapekel krompir, lahko prve pol ure pekač pokrijete s peki papirjem in nato ostali čas pečete odkrito.
Dober tek!
- 6 večjih krompirjev
- 50g - sojini koščki (ki ga predhodno namočimo v vroči vodi)
- 500g brokolija
- večje korenje
- čebula
- por
- olivno olje, česen, sol, poper, peteršilj
- mleta sladka paprika – 1 žlička
- pasiran paradižnik ali paradižnikova mezga (pač po okusu)
- redek bešamel (1dcl
sojinega mleka 2 žlički žlahtnega kvasa, kurkuma)
Na olivnem olju prepražimo čebulo,
dodamo še por in česen. Ko vse lepo postekleni dodamo namočene sojine koščke (ki
smo jih prej namočili v vroči vodi in želenih začimbah, odcedili) in naribano
korenje, mleto sladko papriko in poper.
Pražimo nekje 5 minut na blagem ognju in nato zalijemo s 3 dcl vode in pasiran paradižnik, lahko tudi malce mezge.
Pražimo nekje 5 minut na blagem ognju in nato zalijemo s 3 dcl vode in pasiran paradižnik, lahko tudi malce mezge.
Malce pokuhamo.
Brokoli dodajamo surov.
Krompirje olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Le te razporedimo po pekaču,
ki smo ga predhodno namazali z olivnim oljem. Na prvo plast krompirja damo
polovico omake, brokoli, ponovno krompir, omako, brokoli in na vrhu še
preostali krompir, toliko, da je lepo prekrito.
Vse skupaj prelijemo z redkim bešamelom v katerega namesto moke damo žlahtni kvas.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na
180˙C približno 45 minut.
Če se bojite, da bi se vam povrhu preveč zapekel krompir, lahko prve pol ure pekač pokrijete s peki papirjem in nato ostali čas pečete odkrito.
Ko je pečeno pustimo počivati cc 10-15
min, da se sestavine lepo povežejo.
Poleg se je prilegla skleda regrata.
Bom že jutri poskusila, sliši se odlično =)
OdgovoriIzbrišiNaj vam tekne. :)
OdgovoriIzbriši