Za omako:
- mešane gobe (lisičke, jurčki in nekaj štorovk sem imela)
- šalotka
- 50 g tofuja (ki ga popolnoma zdrobimo z vilico)
- Česen, sol, poper, peteršilj, drobnjak
- 6 listov žajblja
- 1 dcl sojinega mleka
- 1 žlica žlahtnega kvasa
- 4 žlice olivnega olja
- Po potrebi žlička polnovredne moke (za gostilo)
Na olivnem olju posteklenimo šalotko in ji dodamo očiščene
in narezane gobe(jurčki, lisičke). Na blagem ognji in pokriti posodi pražimo 10
minut. Nato dodamo drobljen tofu, sol, poper, ter zalijemo s sojinim mleko.
Vremo še nekje 10-15 minut na blagem ognju.
Če je omaka preredka jo lahko zgostimo z
žličko moke in dodobra prekuhamo.
Proti koncu dodamo žajbelj, žlahtni kvas,
česen, peteršilj in drobnjak. Vmešamo njoke, pustimo stati 5 minut, da se okusi
povežejo in preden serviramo po vrhu dodamo še sveže liste žajblja.
Postrežemo s skledo endivije.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.