Njoki z gobami in žajbljem - lisičke, jurčki in nekaj štorovk


Njoke naredimo po tem receptu. Lahko jih tudi zamrznemo.

Za omako:

  • mešane gobe (lisičke, jurčki in nekaj štorovk sem imela)
  • šalotka
  • 50 g tofuja (ki ga popolnoma zdrobimo z vilico)
  • Česen, sol, poper, peteršilj, drobnjak
  • 6 listov žajblja
  • 1 dcl sojinega mleka
  • 1 žlica žlahtnega kvasa
  • 4 žlice olivnega olja
  • Po potrebi žlička polnovredne moke (za gostilo)


Na olivnem olju posteklenimo šalotko in ji dodamo očiščene in narezane gobe(jurčki, lisičke). Na blagem ognji in pokriti posodi pražimo 10 minut. Nato dodamo drobljen tofu, sol, poper, ter zalijemo s sojinim mleko. Vremo še nekje 10-15 minut na blagem ognju.  
Če je omaka preredka jo lahko zgostimo z žličko moke in dodobra prekuhamo.
Proti koncu dodamo žajbelj, žlahtni kvas, česen, peteršilj in drobnjak. Vmešamo njoke, pustimo stati 5 minut, da se okusi povežejo in preden serviramo po vrhu dodamo še sveže liste žajblja.
Postrežemo s skledo endivije.


Dober tek!

 

Komentarji