Riž z brstičnim ohrovtom, čičeriko in pekočim tofujem


Hitro pripravljena jed, "počisti hladilnik".
 
Uporabila sem:
  • kuhan polnovredni riž
  • brstični ohrovt
  • kuhana čičerika
  • tofu
  • olje
  • sol, poper, čili, česen
 
Na olivnem olju popražimo narezan tofu, ki ga začinimo s soljo, poprom, čilijem in česnom.

Ko je popečen ga odstavimo.
V posodo nato dodamo brstični ohrovt, ki naj se praži v zaprti posodi 5-10 minut. Lahko se doda malce vode. Ko se ohrovt razpusti, dodamo čičeriko (kuhano ali iz pločevinke), pregrejemo, dodamo riž in še dodatno začinimo. Na koncu dodamo prej pražen tofu. In uala.

Preprosto, cenovno ugodno in nasitno.

Pripravljena jed je tudi primerna, kot malica "za s seboj", saj je okusno tako vroče, kot hladno.
Dober tek!

 

Komentarji