Polpeti iz rdečega fižola z žar omako



 
 
Najverjetneje najhitreje narejeni polpeti, kar jih je J
 
Uporabila sem:
  • 1 pločevinka rdečega fižola (teža 400g)
  • 1 šalotka ali pol rdeče čebule
  • 1 mlada čebula
  • Strok česna
  • Pest čemaža (če je, če ga ni pač ni)
  • Strok česna
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 2 žlici polenti (za panažo)
  • Sol, poper, čili
  • 1 žlica BBQ (žar omaka) omaka (po želji dodate v polepet)

Fižol odcedimo in naredimo pire, dodamo narezani čebuli (na manjše koščke), narezan čemaž, česen, solimo, popramo in dodamo po želji čili. Po želji žlica BBQ omake.

Dodobra premešamo. Nato dodamo ovsene kosmiče. Tako maso pustimo stati pol ure.

Nato oblikujemo polpete, ki jih povaljamo v polenti in popečemo. Ali na olju v ponvi ali v pečici.
Na olju popečemo z vsake strani po 5 minut.

Če jih damo v pečico. Jih predenemo na peki papir, poškropimo z oljem (repično, olivno…) in damo v ogreto pečico na 200 stopinj za 20 minut.
Ti polpeti so divje dobri v HappyBurgerju ali v kombinaciji s popečeno zelenjavo in rižem in da ne pozabim ob spremljavi krompirjeve solate.

Predlogi za Burgerje : http://mincikuha-obroki.blogspot.si/2014/03/veganski-hamburger.html

Ali pa za prihajajoče piknike. Kaj lepšega, dela 5 minut, okus, ki prepriča :P


Dober tek!
 
 

 

 

 

Komentarji