Tahitri svedrci


So dnevi, ko je treba pospešeno pripraviti kosilo, mora biti nasitno, dobro in dati energijo....

 Takrat vedno na pomoč pridejo testenine. Redko uporabljam bele testenine, vendar kadar jih delam v kremni omaki, so le te najbolj prave.


 Na olju prepražimo por, dodamo testenine in zalijemo s toliko vode, da so testenine prekrite. Kuhamo 4 minute (toliko, da so napol kuhani saj se kuhajo potem še 4 minute, ko jim dodamo kremno zmes).
_____________________
Kremo pripravimo iz 2 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem domače ovseno mleko), 0,5 čajne žličke koruznega škroba in 1 žlica kvasnih kosmičev. Vse dobro premešamo. Nato dodamo malce česana, sol, peteršilj, drobnjak.
______________________


Kremno zmes vlijemo med testenine in kuhamo še 3 minute. Če se zadeva preveč zgosti zalijemo malce vode.
Poleg postrežem skledo zelene solate, sedaj imamo že berivko in se super obnese.


Dober tek.

Komentarji