Zelje v omaki skorenjem in paradižnikom

 

... in priloga fižolov polpet in krompir v kosih

Krompir skuhamo v oblicah, toliko kolikor ga pač želimo pojesti J Krompir olupimo in narežemo na koščke, preden ga postrežemo.

Polpete pripravimo po tem receptu: http://mincikuha.blogspot.si/2016/04/polpeti-iz-rdecega-fizola-z-zar-omako.html

Nato pripravimo zelje.

Z 4 osebe sem uporabila:
  • pol kilograma belega zelja, ki ga narežemo na trakove
  • 1 rdeča čebula
  • 2 korenja
  • 1 dcl paradižnikove omake ali 1 žlica paradižnikovega koncentrata v spremljavi 1 dcl vode
  • Sol, poper, čili, česen in peteršilj
 
Na olju prepražimo čebulo, dodamo narezano očiščeno korenje, narezano belo zelje, in solimo. Pražimo 10 min in vsake toliko dobro premešamo. Nato dodamo paradižnik in tekočino, solimo, popramo in v pokriti posodi dušimo še 10 minut.

Vsake toliko premešamo. Proti koncu dodamo peteršilj, česen in čili.

Postrežemo s polpetom iz rdečega fižila in krompirjem.

Dober tek!

 

 

 

 

 

Komentarji