Kumare v omaki s pire krompirjem in ocvrte bučke



Meni tako zelo všečno kosilo, mmm (vem pa za primere, ki takih kumar, pregretih videti ne smejo :) )

In ker sem imela še nekaj buče, sem še to zraven ocvrla. 

Tole je že pravo nedeljsko kosilo na petkovo popoldne.

KROMPIR: Olupim, narežem na koščke, solim, kuham, toliko časa, da je skuhan. Ko je skuhan vodo odlijem, dodam malce Alsan masla, nekaj sojinega jogurta (navaden Hofer) in par kapljic limete. Če je potrebno še malo solim in premešam v pire.

BUČKE: Nič ne lupim. Narežem na kolobarje, osolim. Čez 5 minut jih pričnem panirati. Moka, zmes (sojino mleko, ščep kurkume, sol, česen v prahu in žlica koruznega škroba – toliko da pride precej tekoča zmes, ki pa je malce gosta… sodobna razlaga J), drobtine.
Bučke cvrem

KUMARE V ZOSU: Kumare neolupljene, naribam na tanke rezance, solim. Na olju prepražim 2 šalotki, dodam kumare, pokrijem posodo in dušim 10 minut. Nato dodam na koščke narezan paradižnik in dušim še 10 minut. Lahko malce dlje, odvisno od kumar.

Proti koncu dodamo nasekljan česen in malce vegan kisle smetane (to lahko izpustite ali nadomestite z navadnim sojinim jogurtom).  Dodam še poper, solim, če je še kaj potrebno.


In to je to!

Dober tek in izjemen pričetek lepega vikenda vam želim!


Komentarji