Beseda te jedi meni pomeni, da je nekaj ostalo od kosila, večerje in je za porabit 😊 Resno 😊
Čeprav moja ljuba muti, dela žlikrofe tako, iz celega na
sveže... jih pa tudi obožuje :P
(Čisto osnovni recept za testenine: http://mincikuha.blogspot.si/2015/09/domace-polnjene-testenine-agnolotti.html)
Tokrat sem testo pripravila s črno moko, čičerikino moko in
koruznim škrobom.
Bila sem vzgojena, da se nič ne vrže stran. In ker mi je od včeraj ostalo nekaj
pečene cvetače sem naredila žlinkrofe.Na mladi čebuli sem popražila naribano korenje, dodala zamrznjen grah, podušila, da se je grah skuhal, dodala nasekljano pečeno cvetačo, kvasne kosmiče, koruzni škrob in s tem napolnila testo. Pač vsega toliko, da je taka »oblikljiva« masa (hm? Obljukliva, neverjetneje ni beseda, ampak je pa masa : ) )
Testo:
Danes sem ga pripravila s črno moko, čičerikino moko in malce
koruznega škroba in dodano malce olivnega olja in soli. Seveda in voda.
Skuhano še ni, ker imava še neke opravke, tačas pa se bodo
žlikrofi ravno prav uležali za kuho.Skuhati jih imam namen v slanem kropu in nato dodati popraženi mladi čebuli in popečenim bučkam, malce olja, da se vse skupaj prepraži in uala. To je vsa umetnost.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.