Najlepša so jutra, ko po stanovanju zadiši po sveže pečenem kruhu.
Za peko, že dan prej pripravim kvasovo emulzijo.
Kvas, 1 dcl vode in žlica soli (to je sol kolikor bi solili testo), žlica moke, postavim v hladilnik do naslednjega dne.
S to emulzijo je meni kruh veliko boljši. Izgubi se močni okus po kvasu in tudi vzhaja veliko lepše.
Sestavine:
- 40 g svežega kvasa
- 1 žlica soli
- 6 dl mlačne vode
- 1 kg polnozrnate moke
- 2 žlici olivnega olja
V
malce manj kot kilogram moke vlijemo emulzijo in dodamo ostanek vode, ki naj bo
kar precej topla, sem dodamo še olivno olje, ali pa ga že predčasno zmešamo z emulzijo.
Vmesimo testo, ga damo počivati.
Vmesimo testo, ga damo počivati.
Čez pol ure ga še enkrat
pregnetemo in ga ponovno vzhajamo cc 15 minut.
Kruh pečemo na 180°C 50-55
minut. Uporabljam peki papir.
Dober
tek!
Za moko odštejem 3.60 Eura/5 kilogramov, kupujem jo v mlinu in je super.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.