Sladkor v prahu z aromo




Večkrat sem iskala omenjeni aromatizirani sladkor, vendar da bi bil pripravljen z rjavim trsnim. Nisem našla, sem pa naredila doma.

Strok vanilje damo na pol, zarežemo po dolžini, damo v manjšo posodico (cc 1 - 2 dcl) in dodamo rjav sladkor. Še bolje je če sladkor zmeljemo v mlinčku za kavo. 

Pustimo stati nekje teden dni. Ko sladkor porabimo, k stroku vanilje le dopolnimo sladkor. En strok vanilje imamo lahko tudi do 4 mesece. Seveda je odvisno tudi koliko pečemo. Je pa takšen sladkor zelo aromatičen, je razlika med kupljenim.

Enako pripravim sladkor s cimetom, limonino lupinico, zvezdnati janež, piment, ingver (ingver dodam narezan in zavit v malce tetre, naredim tak mošnjiček, vendar se ne obnese vedno, mora biti ingver vendarle malce osušen) ... in tako dalje, kar vam diši tak sladkor se naredi. A ni prima k se rima :D

Komentarji

  1. preverjeno drži -tudi če porabiš sredino za pecivo stroke pa daš v kateri koli sladkor se naredi vanilji
    sladkor



    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.