Veganski nudeljci |
Potrebujemo:
- 300g moke (črna, polnovredna, kamutova, lahko pa tudi bela moka, po želji)
- 4 žlice olivnega olja
- pol dcl vode
- ščep soli
- mal kurkume da dobijo izgled "iz domačih jajc"
- lahko pa jim po želji dodajamo še kakšne začimbe, če delamo testenine kot rezance (npr. timijan, rožmarin, majaron ipd) ali pa sestavine kot so špinača, paradižnik ipd to bom še opisovala v dnevniku, ko bo mlada špinača, se bodo zagotovo našli špinačni rezanci :)
Nobena umetnost,
vgnetemo precej trdo testo, ga pustimo počivati, potem ga pregnetemo tudi z strojčkom
za delanje rezancev na najdebelejšem valjarčku. Ko je dobro pregnetemo damo na
tretjo luknjico, zvaljajmo, pustimo počivati, da se malce posuši in narežemo.
Če kuhamo
sveže testenine so kuhane v treh minutah, če jih sušimo jim moramo res dobro
posušiti, da nam ne splesnijo. Hranimo v papirnatih vrečkah ali nepredušnih
posodah, odvisno katere sreče smo kovač, imamo kuhinjske molje ali ne :)
Dober tek!
to moram pa poskusit naredit
OdgovoriIzbriši