Muslli namešam doma



Na trgu je nešteto muslijev, če že ne vsebujejo mlečnih dodatkov pa zagotovo vsebujejo preveč sladkorja.

Oni z manj sladkorja, »ta bolj zdravi« so navadno držaji, sicer meni tu logika ne deluje najbolje, če daš manj potem še več zaračunaš … no ja nekje logika mora biti le jaz je ne najdem :)
OK in ker želim vedeti kakšen mussli jem, si ga mešam doma, sama.
-200 g makutovih kosmičev – kupim v mlinu 2,50 E/400g
-300 g ovsenih kosmičev - Lidl
-200 g praženih lešnikov
-200 g mandljev
-50 g rozin, 50 g jabolčnih krhljev, 50 g suhih hrušk, jaz si še naribam malo temne 
čokolade vmes in dodam še malo kokosove moke.

Vse sestavine zmešamo skupaj. Jaz lešnike in mandeljne na malo zmeljem, toliko da dvakrat obrne multipraktik, da se okus bolje razporedi.

Dam v sve posodi v eno dodam še naribano temno čokolado.

Tega musslija je za dolgo časa.

Za kilogram boste odšteli nekje 6-7 Eur odvisno od lešnikov in mandljev. Seveda z uporabo domišljije je mussli lahko še veliko boljši.

Dober tek!

Komentarji