Na trgu je nešteto muslijev, če že ne vsebujejo mlečnih
dodatkov pa zagotovo vsebujejo preveč sladkorja.
Oni z manj sladkorja, »ta bolj zdravi« so navadno držaji,
sicer meni tu logika ne deluje najbolje, če daš manj potem še več zaračunaš … no ja nekje logika mora biti le jaz je ne najdem :)
OK in ker želim vedeti kakšen mussli jem, si ga mešam doma,
sama.
-200 g makutovih kosmičev – kupim v mlinu 2,50 E/400g
-300 g ovsenih kosmičev - Lidl
-200 g praženih lešnikov
-200 g mandljev
-50 g rozin, 50 g jabolčnih krhljev, 50 g suhih hrušk, jaz si
še naribam malo temne
čokolade vmes in dodam še malo kokosove moke.
Vse sestavine zmešamo skupaj. Jaz lešnike in mandeljne na
malo zmeljem, toliko da dvakrat obrne multipraktik, da se okus bolje razporedi.
Dam v sve posodi v eno dodam še naribano temno čokolado.
Tega musslija je za dolgo časa.
Za kilogram boste odšteli nekje 6-7 Eur odvisno od lešnikov
in mandljev. Seveda z uporabo domišljije je mussli lahko še veliko boljši.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.