Sladoled - kokosova osnova

Namesto da dodajam vodo pri izdelavi sladoleda, sem se domislila in v naprej pripravila - kokosovo osnovo. Ta je lahko "iz hladilnika" ali "iz skrinje"

Priprava in sestavine:
  • pol litra sojinega mleka
  • 15 žlic kokosove moke
  • 1 žlica sončničnega olja
  • sladkor, ščepec soli

V pol litra sojinega mleka namočite 15 žlic kokosove moke in mini ščepec soli ter malo sladkorja (sladkor in sol lahko mirne vesti izpustite).
Pustite v hladilniku čez noč, naslednji dan pokuhate, da rahlo vre 5 minut. Ko je ohlajeno dodate olje in s paličnim mešalnikom dobro zmiksate. Pprecedite skozi cedilce, da dobite gostejšo osnovo, ki v hladilniku lepo počaka dober teden.

Uporabljate jo hladno iz hladilnika ali še bolje zamrznjeno.

Preostanek kokosove mase ne zavrzite, uporabite v piškotih, kot dodatek muslliju, v kremah in v sladoledih.


Komentarji