Namesto da
dodajam vodo pri izdelavi sladoleda, sem se domislila in v naprej pripravila -
kokosovo osnovo. Ta je lahko "iz hladilnika" ali "iz
skrinje"
Priprava in
sestavine:
- pol litra sojinega mleka
- 15 žlic kokosove moke
- 1 žlica sončničnega olja
- sladkor, ščepec soli
V pol litra
sojinega mleka namočite 15 žlic kokosove moke in mini ščepec soli ter malo
sladkorja (sladkor in sol lahko mirne vesti izpustite).
Pustite v
hladilniku čez noč, naslednji dan pokuhate, da rahlo vre 5 minut. Ko je
ohlajeno dodate olje in s paličnim mešalnikom dobro zmiksate. Pprecedite skozi
cedilce, da dobite gostejšo osnovo, ki v hladilniku lepo počaka dober teden.
Uporabljate
jo hladno iz hladilnika ali še bolje zamrznjeno.
Preostanek
kokosove mase ne zavrzite, uporabite v piškotih, kot dodatek muslliju, v kremah
in v sladoledih.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.