Omlete, mmm
Jaz jih pripravljam večkrat, najraje seveda poleti, ko je sveže sadje, vendar je tudi zmrznjeno čisto zadovoljivo.
Jaz jih pripravljam večkrat, najraje seveda poleti, ko je sveže sadje, vendar je tudi zmrznjeno čisto zadovoljivo.
Sestavine (za dve kar veliki omleti):
- 2 skodelici sojinega mleka (2dcl)
- 1 skodelica mineralne vode
- 2 žlici sončničnega olja
- vrečka pecilnega praška
- 2 skodelici pirine moke (2dcl)
- ščep kurkume
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 200g indijskih oreščkov (za akažu kremo)
- 200g sadja: jagode in borovnice (jaz sem vzela mešanico zamrznjenih in naredila nekakšno kremo) lahko jih uporabite tudi več, stvar okusa.
- ščepec sol
Na kremo iz indijskih oreščkov moramo pomisliti že prej. Odkar sem jo "odkrila" jo imam večinoma že kar pripravljeno.
Pa začnimo :)
Pečico segrejemo na 220°C.
Prvo pripravim sadno kremo in sicer v posodo dam zamrznjeno
sadje in 2 žlici sladkorja v prahu. Jaz dodam zelo drobno mlet rjav sladkor. Ko
se sdaje in sladkor lepo povežeta, kremo odstavimo in se lotimo omlete.
Sladkor vmešamo v sojino mleko in dodamo 2 žlici olja, ko se
speni dodamo moko, kurkumo, ščepec soli in pecilni prašek. Dobiti morate rahlo tekočo zmes.
Vsebino vlijemo v tortni model ter pečemo pri 220°C nekje
10-13 minut, toliko da lepo zarumeni.
Testo narahlo zvrnemo na krožnik in še vroče namažemo s
sadjem in bogato dopolnimo z akažu kremo.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.