Zaželela sem si pizzo in to je moja prva vegan pizza :) in je zelo dobra.
.. prej sem se kar malce bala, če mi bo všeč, vendar sem dobila pogum jih bo še veliko.
Za testo:
- 200g polnovredne moke
- polovico kvasa (20g)
- 150 ml vode
- 5 žlic olivnega olja
- ščep soli, rožmarin
- 100g tofuja
- 10 črnih oliv
- pest čičerike
- malce tanko narezanega pora
- malce tanko narezane čebule
- paradižnikova omaka
- origano
- ščep soli
- bazilika (najbolje je sveža)
Pustimo testo vsaj 3 ure. Lahko pa tudi veliko dlje. Najbolje je, da testo pripravite zjutraj ali pa večer pred peko.
Ko je testo lepo spočito in 3x večje kot prej, ga prerežemo na pol. Malce se vleče vendar nič ne de, bolj je voljno testo bolj bo dobra pizza :)
Testo "zvaljamo" (jaz ga pripravim na pomaščenem peki papirju) in sestavimo pizzo.
Najprej paradižnikovo omako, ki jo predhodno po želji solim, origano, tofu, olive, čičerika, čebula in por. Na koncu pokapamo z olivnim oljem.
Pizzo pečemo v že predhodno ogreti pečici na 200°C cc 10 min.
Ko je pečena dodamo svežo baziliko.
Ko bo na vrtu zelenjava pa bo vse še toliko boljše :)
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.