Ali pa kar z rezinami mlade čebule, pora in rdeče čebule. Huh :)
Jaz ga pripravim več, zaprem v manjše steklene kozarčke in po vrhu zalijem z olivnim oljem. Tako pripravljen počaka tudi en teden.
Potrebujemo:
- 250g šampinjonov (še bolje bi bile šitake gobe)
- 200g tofuja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- nekaj kapljic limone ali limete
- peteršilj, majaron, drobnjak
- sol, poper
- 0,5 dcl olivnega olja (olje potrebujemo za praženje ostalo olje pa uporabimo pri pripravi namaza, lahko pa ga nadomsetimo z vodo)
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, ki jo malce
osolimo in dodamo očiščene ter narezane šampinjone. Proti koncu praženja
dodamo še česen.
Ko so šampinjoni dodobra prepraženi jih predenemo v
mešalnik, ter zmeljemo. Nato dodamo tofu, peteršilj, drobnjak, majaron, poper, sol,
limono in vse skupaj dodobra zmeljemo. Po želji dodajamo olivno olje ali vodo, da dobimo
mazljivo maso.
Seveda lahko uporabite tudi kakšne druge gobe. Jeseni jurčke, lisičke ali pa šitake. Po želji.
Seveda lahko uporabite tudi kakšne druge gobe. Jeseni jurčke, lisičke ali pa šitake. Po želji.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.