Zelenjavna juha z blitvo

Blitva se krasno obnese tudi kot sestavina v zelenjavni juhi. Dodamo jo čisto na koncu in jo le rahlo pokuhamo.

Ta juha da moči in zelo prijetno nasiti.

Za 4 osebe:
  • 500g zelenjave - korenje, krompir, grah, bučke, por, paradižnik, blitva
  • polovica čebule
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol, poper
  • začimbe - majaron, peteršilj, česen, lovor
  • dobra pest testenin - jaz dodam zvezdice, ki jih kupim v Lidlu
  • nekaj kapljic limone

Na olju rahlo prepražimo čebulo, nato dodamo in popražimo še por, le toliko, da se razpusti. Dodamo zelenjavo, sol, lovor in 1 liter vode. 

Ko juha zavre, kuhamo, da se zelenjava skuha. Dodamo paradižnik (omaka, spasirani) ter testenine. Te male zvezdice so hitro kuhane v nekje 5 minutah, nato dodamo le še poper, česen, majaron in peteršilj, ter blitvo. Rahlo podušimo še nekaj minut in odstavimo z ognja ter dodamo nekaj kapljic limone.

Pri tej juhi navadno postrežem kos na olivnem olju popečenega kruha.

Dober tek!

Komentarji