Blitva se krasno obnese tudi kot sestavina v zelenjavni juhi. Dodamo jo čisto na koncu in jo le rahlo pokuhamo.
Ta juha da moči in zelo prijetno nasiti.
Za 4 osebe:
Na olju rahlo prepražimo čebulo, nato dodamo in popražimo še por, le toliko, da se razpusti. Dodamo zelenjavo, sol, lovor in 1 liter vode.
Ko juha zavre, kuhamo, da se zelenjava skuha. Dodamo paradižnik (omaka, spasirani) ter testenine. Te male zvezdice so hitro kuhane v nekje 5 minutah, nato dodamo le še poper, česen, majaron in peteršilj, ter blitvo. Rahlo podušimo še nekaj minut in odstavimo z ognja ter dodamo nekaj kapljic limone.
Pri tej juhi navadno postrežem kos na olivnem olju popečenega kruha.
Dober tek!
Ta juha da moči in zelo prijetno nasiti.
Za 4 osebe:
- 500g zelenjave - korenje, krompir, grah, bučke, por, paradižnik, blitva
- polovica čebule
- 5 žlic olivnega olja
- sol, poper
- začimbe - majaron, peteršilj, česen, lovor
- dobra pest testenin - jaz dodam zvezdice, ki jih kupim v Lidlu
- nekaj kapljic limone
Na olju rahlo prepražimo čebulo, nato dodamo in popražimo še por, le toliko, da se razpusti. Dodamo zelenjavo, sol, lovor in 1 liter vode.
Ko juha zavre, kuhamo, da se zelenjava skuha. Dodamo paradižnik (omaka, spasirani) ter testenine. Te male zvezdice so hitro kuhane v nekje 5 minutah, nato dodamo le še poper, česen, majaron in peteršilj, ter blitvo. Rahlo podušimo še nekaj minut in odstavimo z ognja ter dodamo nekaj kapljic limone.
Pri tej juhi navadno postrežem kos na olivnem olju popečenega kruha.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.