Polpeti z rumeno bučo, kuskusom, lešniki in pehtranom




Zelo hitro pripravljeno kosilo. Polpeti pa se krasno obnesejo tudi kot hladni.
  • 200g rumene buče
  • 3 žlice kuskus
  • 1 žlica mletih ovsenih kosmičev
  • 50 g mletih lešnikov
  • pehtran
  • olivno olje


200g rumene buče naribamo, solimo in jo dušimo, da se popolna razpusti. Če je potrebno dodamo pol dcl vode. V še vročo dodamo 3 žlice kuskusa, ovsene kosmiče, ščep pehtrana in 2 žlici mletih lešnikov. Dobro premešamo in pustimo, da se masa ohladi. Če je masa preredka, za izdelavo polpetov jo malo zgostimo z lešniki.

Ohlajeno maso oblikujemo v polpete, ki jih povaljamo v preostalih mletih lešnikih in jih ocvremo. Lahko jih pečemo tudi v pečici na 200°C nekje 20 min.

Postrežemo s skledo sveže solate.

Dober tek!

Komentarji