Za kremo:
- 4 dcl kokosovega mleka
- vanilja v prahu, 1 zravnana čajna žlička
- vaniljev sladkor, 2 žlički
- rjavi sladkor, 4 žlice
- koruzni škrob, 2 žlici
- ščep kurkume
Kosovo mleko damo v posodo za kuhanje, odvzamemo 6 žlic tega
mleka in ga v skodelici posebej razmešamo z vaniljo, vaniljevim sladkorjem,
rjavim sladkorjem in škrobom v gladko maso.
Preostanek mleka zavremo v posodi in ogenj takoj, ko zavre,
zmanjšamo na minimalno in primešamo škrobno mešanico. Mešamo, dokler se ne
zgosti v kremo, gosto kot puding - približno 5 minut. Na koncu primešamo
kurkumo in ugasnemo.
Počakamo nekaj minut, da se krema ohladi ter jo prelijemo v
kozarčke, katere smo predhodno po dnu obložili s hrustljavimi piškotki.
Enaka krema se uporablja za izdelavo vegan kremnih rezin, ki
bodo na sporedu čez vikend. mmm …
Dober tek!
kje je čokolada???
OdgovoriIzbrišisorry zamenjala s sladko čokoladno, vse ok
OdgovoriIzbriši