Aromatična jesenska jed je zelo preprosta za pripravo. Postrežem
jo s skledo sveže solate ali s solato iz kislega zelja.
Pripravimo vlečeno testo vsaj 1 uro pred pečenjem.
Za testo:
- 200g črne moke (ali mešano)
- 1 žlica jabolčnega kisa
- ščep soli
- 3 žlice olivnega olja
- 1dcl mlačne vode. Pri tekočini je tako kot povsod, nekako je treba dobiti grif, ker je veliko odvisno od moke
20 dkg črne ali pirine moke (ali mešano), 1 žilca jabočnega kisa, ščep soli, 3 žlice olivnega olja in 1-1,5 dcl mlačne vode. Pri tekočini je tako kot povsod, nekako je teba dobiti grif, ker je veliko odvisno od moke.
Vmesimo gladko testo, zelo
mehko naj še bo. Naredimo dva hlebčka, ju pomažemo z oljem in ju damo počivati
za eno uro (na pomaščenem krožniku in pokrito s folijo), jaz sem ga celo
pripravile že dan prej in je bil odličen.
Nadev:
- 100g jurčkov
- 300g krompirja
- 1 čebula
- strok česna, peteršilj, sol, poper in vejica žajblja
Najprej pripravimo jurčke in
sicer:
Na olivnem olju popražimo
celo čebulo in ji dodamo jurčke. Po 5 minutah dodamo vejico žajblja . Pražimo še
nekje 5 minut, odstranimo žajbelj in dodamo čnasekljan česen, peteršilj, solimo
in po želji popramo.
Počakamo, da se jurčki malce
ohladijo.
V tem času olupimo in na
tanko nribamo krompir in ga malo posolimo, da odda malce vode.
Testo razvlečemo na tanko,
posujemo najprej s krompirjem in nato še s praženimi jurčki. Narahlo zvijemo.
Krompir prej malce odcedimo, da ni preveč moker, ker drugače nam lahko testo
poči.
V pečici na peki papirju pečeno
na 180 °C, 45 minut.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.