Sladki žličniki z borovničevo marmelado


Ideja za to sladico je nastala spotoma, ker mi je ostal skuhan pirin zdrob od prejšnjega dne... in moram reči, da je res dobro uporabljen "ostanek".

Tako, da se je sedaj prijel kot samostojna priprava :)
  • 0,50 l mandljevega mleka
  • Malo kokosovega masla
  • 5 žlic pirinega zdroba
  • Žlička kokosove mok
  • Ščep soli, vaniljev sladkor
  • Malce ruma, sok limete ali pomaranče
  • Temna čokolada

V mandljevem mleku, ki ga rahlo osolimo, mu dodamo vaniljev sladkor kapljice ruma, malce kokosovega masla, kokosovo moko, zakuhamo pirin zdrob. Le ta je lahko precej gost. Malce precenite. Ko je kuhan mu dodate nekaj kapelic limete ali pomaranče, po želji.

Zdrob nato malo ohladimo in z dvema žlicama oblikujemo žličnike, zlagamo jih na peki papir, posujemo z rjavim sladkorjem in damo v ogreto pečico na 200˙C. Pečemo nekje 15-20 minut, da dobijo lepo barvo.
Nato jih posujemo z naribano temno čokolado in damo v pečico še za nekje 5 minut, da se le ta stopi.

Poleg sladkih žličnikov, jaz postrežem borovničevo marmelado.

 

Dober tek!

Komentarji