Veganski njoki




Sestavine:

  • 300 gramov krompirja
  • 100 gramov črne moke (dala sem 30 g polnozrnate moke in 60 gramov črne) - popravek nisem prav zračunala preh :D
  • 1 velika zvrhana žlica koruznega škroba 
  • ščep kurkume za barvo, ni nujno potrebno
  • žlica olivnega olja
  • voda po potrebi
  • sol, poper (včasih dodam nasekljan peteršilj ali druga zelišča, pač po trenutnem navdihu :) )
  • Včasih dodam tudi vinski kamen ali pecilni, sploh, če jih cvrem :9 take puhaste krompirjeve kepice nastanejo, prav dobro :)
V oblicah kuhan krompir še topel olupimo in poponoma zmečkamo. Uporabljam kar ono »mašinco«, da se krompir stisne. S tem ne spusti preveč vode in ne postane grudičast. V topel krompir dodamo kokosovo maščobo in premešamo, narahlo. Ko se krompir ohladi dodamo preostale sestavine in vmeša voljno testo. Naredimo večji svaljek in ga narežemo na manjše kose, z vilico njoke fiksiramo.
Lahko jih zamrznemo, saj se potem receptu res lepo vežejo in ne razpadejo med kuhanjem.
Vse dobro vam želim - Minci

Prav tako lahko njoke naredite tudi iz preostalega pire krompirja, ki naj bo ohlajen. Dodate pa v tem primeru:



  • razmerje 1:3 (1 čičerikine moke, 3 (koruzna+ostra pšenična) :)
In super uspejo. Seveda tudi dodati koruzni škrob.

Komentarji