Link na Vegan kremne rezine - 2 :), kjer je postopek slikovno bolje opisan.
Razlika med temi rezinami je nadev, tu prevladuje kokosovo mleko in smetana in je tudi okus temu primeren, pri onih drugih pa je okus enak navadnim kremnim rezinam. Okusi so različni zato dva recepta.
Za 12 slastnih manjših kremnih rezin:
Razlika med temi rezinami je nadev, tu prevladuje kokosovo mleko in smetana in je tudi okus temu primeren, pri onih drugih pa je okus enak navadnim kremnim rezinam. Okusi so različni zato dva recepta.
Za 12 slastnih manjših kremnih rezin:
- 2 kocki (en zavitek listnatega testa)
- 2 pločevinki po 400 ml gostega kokosovega mleka (je bil ravno v akciji)
- 1 vaniljev puding
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ščep kurkume
- zamašek ruma
- 4 g agar agar (imam vrečke agarja v katerih je po 2 g prahu)
- Sladkor za posip (po želji)
Pripravila sem jih na bolj enostaven in preprost način, tako
da sem bila nekako prepričana, da bodo res skupaj stale. Na koncu so izpadle
zelo lične. Sicer ne tradicionalne oblike, vendar so pa zelo dobre.
Najprej sem s kokosovo maščobo namastila pekač za mafine.
Kocki listnatega testa sem zvaljala na cc 3 mm debeline (precej
debelo), izrezala kvadratke, ter napolnila modelčke za mafine.
Testo se peče na 180 C nekje 15-20 minut.
Pride precej zajetno, ko je pečeno, kar je dobro.
Namreč s tem dobimo spodnji in zgornji del sladice. Ko se testo ohladi (pustimo ga kar v modelčku) naredimo za vsako rezino spodnji in zgornji del in sicer tako, da testo preprosto razplastimo na dva dela.
No nato se lotimo najboljšega dela.
Namreč s tem dobimo spodnji in zgornji del sladice. Ko se testo ohladi (pustimo ga kar v modelčku) naredimo za vsako rezino spodnji in zgornji del in sicer tako, da testo preprosto razplastimo na dva dela.
Obe pločevinki kokosovega mleka, predhodno zelo dobro
ohladimo. Nato iz ene vzamemo gosto maso ter jo shranimo nazaj v hladilnik. Vso
ostalo tekočino in gosti del iz druge pločevinke zavremo, dodamo 1 vaniljev puding
po navodilih, rum, sladkor in kurkumo. Na blagem ognju kuhamo 4 minute in nato
dodamo 4g agar agar.
Zmes shladimo da je mlačna in jo ponovno dobro premešamo. Prelijemo
spodnji del testa pečenega v modelčkih. Počakamo da se vse skupaj shladi. Nato
stepemo preostanek kokosove smetane, ki smo jo imeli v hladilniku in premažemo
čez vaniljevo kremo, po vrhu pokrijemo z zgornjo plastjo pečenega listnatega
testa in posujemo s sladkorjem za posip.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.