Vegan kremne rezine - 1 :)


Link na Vegan kremne rezine - 2 :), kjer je postopek slikovno bolje opisan.

Razlika med temi rezinami je nadev, tu prevladuje kokosovo mleko in smetana in je tudi okus temu primeren, pri onih drugih pa je okus enak navadnim kremnim rezinam. Okusi so različni zato dva recepta.

Za 12 slastnih manjših kremnih rezin:
  • 2 kocki (en zavitek listnatega testa)
  • 2 pločevinki po 400 ml gostega kokosovega mleka (je bil ravno v akciji)
  • 1 vaniljev puding
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ščep kurkume
  • zamašek ruma
  • 4 g agar agar (imam vrečke agarja v katerih je po 2 g prahu)
  • Sladkor za posip (po želji)

Pripravila sem jih na bolj enostaven in preprost način, tako da sem bila nekako prepričana, da bodo res skupaj stale. Na koncu so izpadle zelo lične. Sicer ne tradicionalne oblike, vendar so pa zelo dobre.
Najprej sem s kokosovo maščobo namastila pekač za mafine.

Kocki listnatega testa sem zvaljala na cc 3 mm debeline (precej debelo), izrezala kvadratke, ter napolnila modelčke za mafine.
Testo se peče na 180 C nekje 15-20 minut.

Pride precej zajetno, ko je pečeno, kar je dobro.

Namreč s tem dobimo spodnji in zgornji del sladice. Ko se testo ohladi (pustimo ga kar v modelčku) naredimo za vsako rezino spodnji in zgornji del in sicer tako, da testo preprosto razplastimo na dva dela.





 No nato se lotimo najboljšega dela.

Obe pločevinki kokosovega mleka, predhodno zelo dobro ohladimo. Nato iz ene vzamemo gosto maso ter jo shranimo nazaj v hladilnik. Vso ostalo tekočino in gosti del iz druge pločevinke zavremo, dodamo 1 vaniljev puding po navodilih, rum, sladkor in kurkumo. Na blagem ognju kuhamo 4 minute in nato dodamo 4g agar agar.
Zmes shladimo da je mlačna in jo ponovno dobro premešamo. Prelijemo spodnji del testa pečenega v modelčkih. Počakamo da se vse skupaj shladi. Nato stepemo preostanek kokosove smetane, ki smo jo imeli v hladilniku in premažemo čez vaniljevo kremo, po vrhu pokrijemo z zgornjo plastjo pečenega listnatega testa in posujemo s sladkorjem za posip.
 

Dober tek!

 

 

Komentarji