Hokaido buča - polpeti


Vzgojena sem bila tako, da se hrane ne odvrže, če kaj ostane od dne poprej, potem to tudi uporabiš naslednji dan.
Od včeraj mi je ostala še grahova omaka in četrt surove hokaido buče.

Tako sem danes iz te buče pripravila preproste polpete.
  • Hokaido buča (cc za 2 osebi ¼)
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 2 žlici črne moke
  • 1 žlica brezglutenske moke Mix
  • ½ žličke sode bikarbone
  • Sol, poper, suh čili, peteršilj, česen
  • Drobtine (imam kar doma iz kruha, ki ga sama pečem se krasno obnesejo)

Bučo naribamo na drobno, dodamo ostale sestavine in pustimo stati cc 30 minut. Nato s pomočjo drobtin oblikujemo rahle polpete. BG moka, jih bo krasno držala skupaj, tako da so lahko res zelo rahli.

Polpetke ocvremo ali spečemo v pečici, nekje 15-20 minut na 200 C.

In to je to.
Poleg sem kot je razvidno postregla kuhan polnovreden riž in grahovo omako. No in da ne pozabim, seveda veliko skledo solate J

Dober tek!

Komentarji