Uporabila sem:
- 500 g moke (250g T500 in 250g ostre moke)
- 1 kocka kvasa (42g) ali ena vrečka kvasa
- 2 žlički trsnega sladkorja za kvas
- 3 dcl rastlinskega mleka
- 3 žličke vanilin sladkorja
- rum
- ščep kurkume
- ščepec soli
- za cvrtje repično olje
Kvasu primešamo sladkor, žličko moke in malo mlačne vode. Pustimo vzhajati.
Ko čakamo, da nam kvasec vzhaja, damo v rahlo segreto skledo moko, sol, vaniljo in rastlinsko mleko, ki smo mu primešali rum ter kurkumo.
Na koncu dodamo kvas in vse dobro vmešamo ter pregnetemo.
Na toplem pustimo vzhajati 1 uro, da testo zraste na še enkrat večjo kepo.
Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in narežemo na pravokotnike, katere v sredini prerežemo.
Na pomokani podlagi in toplem jih pustimo vzhajati še 20 minut.
Olje segrejemo, toliko, da se ob stiku z leseno kuhalnico pričnejo delati mehurčki.
V olje polagamo flancate s spodnjo stranjo navzgor. Kozico za 3 minute pokrijemo (isto kot pri cvrtju krofov), ko flancate obrnemo, kozice ne pokrivamo več.
Ocvrte flancate odcedimo na papirnati brisači in jih posujemo z mletim sladkorjem.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.