Flancati (vegan)




Uporabila sem:
  • 500 g moke (250g T500 in 250g ostre moke)
  • 1 kocka kvasa (42g) ali ena vrečka kvasa
  • 2 žlički trsnega sladkorja za kvas
  • 3 dcl rastlinskega mleka
  • 3 žličke vanilin sladkorja
  • rum
  • ščep kurkume
  • ščepec soli
  • za cvrtje repično olje

Kvasu primešamo sladkor, žličko moke in malo mlačne vode. Pustimo vzhajati.

Ko čakamo, da nam kvasec vzhaja, damo v rahlo segreto skledo moko, sol, vaniljo in rastlinsko mleko, ki smo mu primešali rum ter kurkumo.

Na koncu dodamo kvas in vse dobro vmešamo ter pregnetemo.

Na toplem pustimo vzhajati 1 uro, da testo zraste na še enkrat večjo kepo.

Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in narežemo na pravokotnike, katere v sredini prerežemo.

Na pomokani podlagi in toplem jih pustimo vzhajati še 20 minut.

Olje segrejemo, toliko, da se ob stiku z leseno kuhalnico pričnejo delati mehurčki.

V olje polagamo flancate s spodnjo stranjo navzgor. Kozico za 3 minute pokrijemo (isto kot pri cvrtju krofov), ko flancate obrnemo, kozice ne pokrivamo več.

Ocvrte flancate odcedimo na papirnati brisači in jih posujemo z mletim sladkorjem.

Dober tek!

Komentarji