Fotografija jim ne dela usluge, ker se je pač mudilo jesti, a ne :)
Torej idejo sem dobila od drage klepetavke, s katero predebatirava marsikatero idejo in zdumava 1001 novost :).
In sem poskusila jed, ki je bila vegetarijanska, poveganit.
Mislim, da je odlično uspelo. Damijana pripravi in sporoči, če je to to:) prosim.
Uporabila sem (za 2 osebi)
- 250g šampinjonov
- 100 g mletih orehov
- pol čebule
- strok česna
- 2 veliki žlici vegan riževe mozzarele
- 2 žlici sojinega jogurta
- sok pol limete
- 1 žlica riževe moke (za vezivo)
- 1 žlička kvasnih kosmičev
- sojina omaka in čili v prahu
Z nožem na drobno narežemo očiščene šampinjone, česen in čebulo. Premešamo, dodamo mlete orehe in kvasne kosmiče. Dodamo nekaj čilija v prahu in sojino omako, s tem solimo in malce soka limete.
V maso nato vmešamo dve žlici riževe mozzarele in pa 2 žlici
sojinega jogurta. Za vezivo sem uporabila 1 žlico riževe moke.
Dobro premešamo in spečemo na olju, lahko pa tudi v pečici.
Okus je sladko kiselkast.
Poleg sem postregla peresnike s paradižnikom in v pečici
pečeno zeleno cvetačo :)
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.