Rumena juha z lisičkami in krompirjem



 
Uporabila sem:
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • lisičke
  • zelenjavna jušna osnova
  • 1 korenček
  • krompir
  • olje
  • peteršilj
  • vejica žajblja
  • sol
  • poper
  • ščep Curry-a (po želji)

Na olju prepražimo čebulo in ko je prepražena ji dodamo nasekljan česen in premešamo da česen zadiši. Dodamo narezane gobe(lisičke)in popražimo ter dodamo jušno osnovo in zalijemo z vodo.
Ko zavre dodamo na kocke narezan korenjček , krompir, žajbelj in Curry ter na zmernem ognju kuhamo 20-25 minut (oz. toliko časa, da je krompir kuhan).

Krompir v juhi malce pretlačimo, da se juha lepo zgosti in ostane malce kremasta.
Solimo po potrebi, popopramo dodamo in na koncu ko je kuhano še sesekljan peteršilj.

Postrežemo lahko v kruhovi skledici.

Tokrat sem jo sicer kupila, ni pa noben problem to speči doma.
 
Za 4 posodice:
  • 500g moke
  • kvas
  • sol
  • 3 dcl vode
  • oljčno olje
  • sezam za posip (po želji)
Iz sestavin vmesimo voljno testo, kot bi delali kruh. Testo naj vzhaja 40 minut, nato ga ponovno pregnetemo, damo na 4 dele in postavimo v "modelčke". Uporabite posodice velikosti skodele. Lepe kruhove skodelice nastanejo, če jih pečete v inox skodelici (ona prastara posodica za čaj iz vrtca :))
Te posodice pridejo kot eni taki jurčki.
 
Posodice tudi zelo lepo izpadejo iz takih "modelov", potem pridejo kot kruhove buče:)
 
Variant je malo morje.

Dober tek!

 

Komentarji