-
1 čebula
- 1 strok česna
- lisičke
- zelenjavna jušna osnova
- 1 korenček
- krompir
- olje
- peteršilj
- vejica žajblja
- sol
- poper
- ščep Curry-a (po želji)
Na olju prepražimo čebulo in ko je prepražena ji dodamo nasekljan česen in premešamo da česen zadiši. Dodamo narezane gobe(lisičke)in popražimo ter dodamo jušno osnovo in zalijemo z vodo.
Ko zavre dodamo na kocke
narezan korenjček , krompir, žajbelj in Curry ter na zmernem ognju kuhamo 20-25 minut (oz.
toliko časa, da je krompir kuhan).
Krompir v juhi malce pretlačimo, da se juha lepo zgosti in
ostane malce kremasta.
Solimo po potrebi, popopramo dodamo in na koncu ko je kuhano še
sesekljan peteršilj.
Postrežemo lahko v kruhovi skledici.
Tokrat sem jo sicer kupila, ni pa noben problem to speči
doma.
Za 4 posodice:
- 500g moke
- kvas
- sol
- 3 dcl vode
- oljčno olje
- sezam za posip (po želji)
Iz sestavin vmesimo voljno testo, kot bi delali kruh. Testo naj vzhaja 40 minut, nato ga ponovno pregnetemo, damo na 4 dele in postavimo v "modelčke". Uporabite posodice velikosti skodele. Lepe kruhove skodelice nastanejo, če jih pečete v inox skodelici (ona prastara posodica za čaj iz vrtca :))
Te posodice pridejo kot eni taki jurčki.
Posodice tudi zelo lepo izpadejo iz takih "modelov", potem pridejo kot kruhove buče:)
Variant je malo morje.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.