Sladki štruklji s pehtranom



Okus jedi je prav identičen osnovnemu receptu.

Dobri so tile štruklji.

Za 4 osebe:
  • 200g tofuja
  • 1 dcl sojinega jogurta
  • Ščep kurkume
  • 1 žlička koruznega škroba
  • 2 x vaniljev sladkor
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • Pokrovček ruma
- Vlečeno testo ali po receptu ali kupljeno

Na zelo drobno nadrobimo tufu, mu dodamo kurkumo, sojin jogurt, ščep koruznega škroba in pehtran. Dobro premešamo in dodamo sladkor ter rum.
Vlečeno testo pripravimo po tem receptu ali pa uporabimo kupljenega.

V primeru kupljenega testa, za en štrukelj uporabite dvojno plast testa.
Testo pomažemo za nadevom.

Pripravimo si prtič ga posujemo z drobtinami in nanj položimo štrukelj, zavijemo in povežemo ter kuhamo v rahlo slanem kropu pol ure.

Postrežemo zabeljene z drobtinami in s sladkorjem.
 
Dober tek!


Komentarji