Vegan pastirjeva pita

  Vegan shepherd’s pie

Super zimska jed.

Uporabila sem:
  • 1 manjša rdeča čebula
  • polovica pora
  • pest zapečenih cvetačnih koščkov *(recept spodaj)
  • ¼ ohrovta
  • 4 sveži paradižniki ali paradižnikova omaka
  • 4 žlice kuhane zelene leče
  • 8 žlic kuhanega graha
  • manjše korenje
  • žlica sladke paprike
  • repično olje
  • Česen, poper, peteršilj, čili, sol, rožmarin
  • 5-6 srednje velikih krompirjev, ki jih skuhamo v slani vodi in z dodatkom kokosovega olja in rastlinskega mleka naredimo pire v katerega vmešamo nekaj naribane MozzaRizelle

Na olju prepražimo čebulo, por in solimo. Dodamo narezan ohrovt in pražimo 10 minut. Nato dodamo ostale sestavin in povežemo v gostejšo omako.

Omako predenemo v nepregorno posodo ali več manjših posodic. Po vrhu damo pire krompir z MozzaRisello in pokapamo z olivnim oljem.

V na 200°C segreti pečici pečemo dobrih 10-15 minut, da se po vrhu naredi skorjica.
Preden postrežemo, pustimo stati 10 minut, da se okusi lepo povežejo.

Poleg se prileže skleda sveže solate.
 
Dober tek!
 
* Cvetačno "meso". Super se obnese v omakah, za testo za pico, v polpetih. In je zelo dobrega okusa.

Cvetačo zmeljemo na male koščke, jo posujemo po pekaču, ki ga pokrijemo s peki papirjem, solimo, dodamo rdečo papriko in lahko nekaj česna.

Pekač segrejemo na 200˙C in cvetačo pečemo dobrih 30 minut, da se mace izsuši.  
 

 

 

 

Komentarji