Domače pšenično meso - SEITAN




V omaki z gobami in krompirjem je fantastičen, čisto drugačen kot oni kupljeni gumijasti proizvodi.


Za pripravo domačega seitana sem uporabila:

  • 1 kg polnovredne moke MIR grünt
  • 5,5 dcl hladne vode
  • 1 zelenjavna kocka, ki jo stopimo v vodi

Za kuhanje:

  • 2 litra vode in 1 zelenjavna kocka, lovor

Zelenjavno kocko stopimo v malce vroče vode in jo dodamo v 5,5 dcl mrzle vode.

Moko predenemo v posodo, dodamo 5,5 dcl vode v kateri smo stopili zelenjavno kocko. Vmesimo testo. Testo pride precej kompaktno.




Mesimo ga dobrih 10 minut, da se sestavine dobro spojijo. Nato ga damo v posodo in prelijemo z mrzlo vodo. Pustimo stati 2 uri.



Nato pa pričnemo spirati. V posodi spiramo toliko časa, da je voda čista. Torej zamenjamo vodo nekje 15 - 20x oz tolikokrat, da je voda čista.



Iz dobljene zmesi naredimo štruco, jo zavijemo v gazo in 1 uro kuhamo v začinjeni vodi.


Po 1 uri, dobljeno seitanovo štruco poljubno narežemo in uporabilo v omakah, panirano ali zgolj popečeno. Če dovolj začinimo vodo v kateri smo štruco kuhali, seitana pred uporabo ni potrebno marinirati.

Dober tek!

Komentarji