Za pripravo domačega seitana sem
uporabila:
- 1 kg polnovredne moke MIR
grünt
- 5,5 dcl hladne vode
- 1 zelenjavna kocka, ki jo stopimo v vodi
Za kuhanje:
- 2 litra vode in 1 zelenjavna kocka, lovor
Zelenjavno kocko stopimo v malce vroče
vode in jo dodamo v 5,5 dcl mrzle vode.
Moko predenemo v posodo, dodamo 5,5 dcl
vode v kateri smo stopili zelenjavno kocko. Vmesimo testo. Testo pride precej
kompaktno.
Mesimo ga dobrih 10 minut, da se
sestavine dobro spojijo. Nato ga damo v posodo in prelijemo z mrzlo vodo.
Pustimo stati 2 uri.
Nato pa pričnemo spirati. V posodi
spiramo toliko časa, da je voda čista. Torej zamenjamo vodo nekje 15 - 20x oz tolikokrat, da je voda čista.
Po 1 uri, dobljeno seitanovo štruco
poljubno narežemo in uporabilo v omakah, panirano ali zgolj popečeno. Če dovolj
začinimo vodo v kateri smo štruco kuhali, seitana pred uporabo ni potrebno
marinirati.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.