Domači seitanovi medaljoni v omaki s šampinjoni



Seitan pripravimo po tem receptu - http://mincikuha.blogspot.si/2016/02/domace-psenicno-testo-sitan.html

Za seitanove medaljone v omaki sem uporabila:
  • 4 sitanove medaljone
  • Polovica pora
  • Polovica rdeče čebule
  • 100g šampinjonov, očiščeni in narezani
  • Sol, poper, česen, peteršilj
  • žlička polnovredne moke
  • 2 žlici riževe smetane
  • Olje - repično
  • voda (odvisno kako gosto omako želite :))


Na dveh žlicah olja najprej dodobra popečemo seitan, da dobi skorjico. Ga odstavimo in v kozico dodamo 5 žlic olja.

Na olju popražimo rdečo čebulo in por, dodamo očiščene narezane šampinjone. Pražimo dobrih 10 minut. Dodamo pol žličke moke zalijemo z vodo in dušimo 15 minut.

Proti koncu solimo, popramo, dodamo česen, riževo smetano in seitanove zrezke. Kuhamo še 5 minut, dodamo peteršilj in postrežemo-

Zraven se prileže skleda sveže solate in kosilo je nared.


Dober tek!

Komentarji