Seitan pripravimo po tem receptu - http://mincikuha.blogspot.si/2016/02/domace-psenicno-testo-sitan.html
Za seitanove medaljone v omaki sem uporabila:
- 4 sitanove medaljone
- Polovica pora
- Polovica rdeče čebule
- 100g šampinjonov, očiščeni in narezani
- Sol, poper, česen, peteršilj
- žlička polnovredne moke
- 2 žlici riževe smetane
- Olje - repično
- voda (odvisno kako gosto omako želite :))
Na dveh žlicah olja najprej dodobra popečemo seitan, da dobi skorjico. Ga odstavimo in v kozico dodamo 5 žlic olja.
Na olju
popražimo rdečo čebulo in por, dodamo očiščene narezane šampinjone. Pražimo
dobrih 10 minut. Dodamo pol žličke moke zalijemo z vodo in dušimo 15 minut.
Proti koncu
solimo, popramo, dodamo česen, riževo smetano in seitanove zrezke. Kuhamo še 5
minut, dodamo peteršilj in postrežemo-
Zraven se
prileže skleda sveže solate in kosilo je nared.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.