Uporabila sem:
- 100 g pirine moke
- sok pol limone
- 2 dcl vode
- čičerikin sneg (vodo pol pločevinke vložene čičerike stepemo v sneg)
- pest mandljev
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 1 žlica trsnega sladkorja
- 2 zrela jabolka
Torej najprej stepemo sneg iz čičerikine vode. Zadeva je smešno preprosta. Seveda se odcedi vodo iz pločevinke v posodo, vklopimo mešalnik in čez nekaj minutk, uala. Sneg!
V drugi posodi predhodno namočimo pest mandljev v vodo za cc 1-2 uri. Vodo odlijemo, mandlje speremo in dodamo 2 dcl vode. S paličnim mešalnikom mandlje v vodi zdrobimo, dodamo sladkor, sok limone in moko. Lahko uporabite tudi rastlinsko mleko, seveda :)
Potrebujemo gostejšo zmes, kot za palačinke.
Obe zmesi združimo z rahlim mešanje.
Olupljena in razkoščičena jabolka narežemo na 0,5 cm debele obroče ali krhlje, ki jih pomočimo v maso in ocvremo v repičnem olju.
Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z rezino limone.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.