Ocvrta jabolka z limonino skorjico


Uporabila sem:
  • 100 g pirine moke
  • sok pol limone
  • 2 dcl vode
  • čičerikin sneg (vodo pol pločevinke vložene čičerike stepemo v sneg)
  • pest mandljev
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 1 žlica trsnega sladkorja
  • 2 zrela jabolka
Mase nič ne solimo niti ščepca, ker je sol že v čičerikini vodi.

Torej najprej stepemo sneg iz čičerikine vode. Zadeva je smešno preprosta. Seveda se odcedi vodo iz pločevinke v posodo, vklopimo mešalnik in čez nekaj minutk, uala. Sneg!

V drugi posodi predhodno namočimo pest mandljev v vodo za cc 1-2 uri. Vodo odlijemo, mandlje speremo in dodamo 2 dcl vode. S paličnim mešalnikom mandlje v vodi zdrobimo, dodamo sladkor, sok limone in moko. Lahko uporabite tudi rastlinsko mleko, seveda :)

Potrebujemo gostejšo zmes, kot za palačinke.

Obe zmesi združimo z rahlim mešanje.

Olupljena in razkoščičena jabolka narežemo na 0,5 cm debele obroče ali krhlje, ki jih pomočimo v maso in ocvremo v repičnem olju.

Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z rezino limone.

Dober tek!

Komentarji