PRINČIPESE - veganske princeske



Paljeno testo:
  • 150 g pšenična polbela moka
  • 2 dl vode
  • Ščep kurkume za barvo
  • žlička pecilnega ali vinski kamen + žlicka limoninega soka
  • limonina lupinica (ni nujno)
  • burbonska vanilja (ni nujno)
  • Tekočina polovice pločevinke čičerike, ki jo rahlo stepemo
  • 1 zvrhana žlica kokosovega olja – uporabljam Vegalife


Krema

  • 0,3 litra riževega ali sojinega mleka (mleka zato tako malo, da pride bolj gosto)
  • vaniljev sladkor 
  • vaniljev puding (ali burbonska vanilja in gustin)
  • 3 žlice  trsnega sladkorja
  • agar-agar - 2g (ni pa nujno lahko vkuhate gostejši puding)
  • 200 ml sojine smetane, ki jo stepemo
  • minimini ščepec soli
  • sladkor v prahu


Za kuhano paljeno testo v kozici zavremo vodo, kurkumo in kokosovo olje. Nato jo odstavimo in postopoma stresamo moko v kozico in dobro mešamo, da se nam ne naredijo grudice. Kozico pristavimo nazaj na zmerno temperaturo in zmes mešamo toliko časa, dokler ne odstopi od kozice.

Zmes ohladimo.

Pečico segrejemo na 220 °C. V ohlajeno testeno vmešamo rahlo stepeno čičerikino vodo, pecilni in dobro premešamo, da sestavine povežejo med seboj v gladko voljno testo.

Na pekač položimo peki papir.


V čisto plastično vrečko nadevamo testo in odrežemo vogal ali pa uporabimo vrečko za ta namen, lahko seveda tudi testomat.

Nato testo nabrizgamo v manjše kupčke velikosti oreha. Kupčke malce poškropimo z vodo. Pekač postavimo v ogreto pečico (220 °C) in jih pečemo deset minut. Nato temperaturo pečice znižamo na 180 °C in pečemo še 15 minut, da princeske porjavijo. Vzamemo jih iz pečice in jih pustimo, da se ohladijo.

Ohlajene princeske po širini prerežemo in jih nadevamo s kremo in sojino smetano. Za okras jih lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

V vmesnem času pripravimo kremo

Puding na gosto vkuhamo v rastlinskem mleku in med kuhanjem dodamo agar-agar, ko je ohlajen mu dodamo polovico stepene smetane.

Napolnimo princeske in po vrhu dodamo še stepeno smetano. Princeske pokrijemo s pokrovčkom in posujemo s sladkorjem v prahu.

Preden jih postrežemo, naj dobro uro počivajo v hladilniku.



Dober tek!

Komentarji