Pšenični zrezki v naravni omaki in pražen krompir



Tole pa je HARD CORE vegan food. :)

Za pšenične medaljone v naravni omaki, sem uporabila:
  • 1 večja rdeča čebula
  • 6 seitanovih medaljonov - pšenično meso pripravim po tem receptu - http://mincikuha.blogspot.si/2016/02/domace-psenicno-meso-seitan.html 
  • 1 zelenjavna jušna kocka ali podobna žačimba
  • sol, česen, peteršilj, majaron, jušna žlička gorčice, 0,5 dcl domačega rdečega vina
  • 1 mala žlica črne moke za podmet
  • olje
  • voda

________________________

Krompir predhodno skuhamo v oblicah, olupimo in popražimo na veganskih ocvirkih.
http://mincikuha.blogspot.si/2016/02/vgeanska-zaseka.html 
________________________

Sitan sem pripravila včeraj, Odkar sem poskusila domačega, ga prav nimam več namena kupiti, ker ta okus in tekstura je za vse prste polizat.

Seitan narežemo na medaljone in jih na olju popečemo, da dobijo lepo rjavo skorjico.

Nato jih odstavimo iz ponve.

Na olju posteklenimo večjo rdečo na koščke narezano čebulo. Ko postekleni jo zalijemo z 1 dcl vode, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 10 minut.

Ko se čebula popolnoma razpusti, dodamo žlico črne moke, prepražimo in zalijemo s 3 dcl vode. Ko zavre dodamo zrezke, solimo (če je potrebno), popramo, dodamo majaron, 0,5 dcl rdečega domačega vina in malo žličko gorčice. dodobra premešamo in na blagem ognju vremo še 15 minut. dodamo česen in peteršilj.

Zrezke postrežemo v družbi praženega krompirja z "ocvirki".

Ena taka tipična domača jed, ki je na mizi ob nedeljah. :)

Seveda brez sklede sveže solate, ne gre.

Dober tek!

Komentarji