"Ocvirkova potica" jed naših babic, ki so jo postregle kot močan kruh ob zelenjavni juhi, ali pa kot samostojna jed na pogostitvah.
In smo jo poveganili. Z zagotovostjo lahko rečem, da je več kot uspešnica. Saj jo je preizkusilo več ljudi, med drugim tudi draga prijateljica Jasmina, ki vem, da bi mi brez zadržkov povedala, če bi jed preveč odstopala od originala.
Za testo:
- 500 g moke
- 1/2 žličke trsnega sladkorja
- 3 dcl vode ali rastlinskega mleka
- Ščep kurkume
- Kocka kvasa
- 10 g soli
Za nadev:
· 3 žlice Veganske »zaseke« oz. »ocvirkov« - (ne pozabimo na nekaj suhe mete!) - http://mincikuha.blogspot.si/2016/02/vgeanska-zaseka.html
· Pest svežega peteršilja
· 3 žlice rastlinske kisle smetane ali jogurta jogurta (ni nujno, po želji)
Premažemo:
· 4 žlice ovsenega mleka v katerem stopimo kokosovo olje (brez okusa)
S sladkorjem, kvasom,
moko in vodo pripravimo kvasec. Pustimo, da vzhaja na toplem.
Iz moke in ostalih
sestavin vmešamo gladko testo, ki ga pustimo vzgajati dobro uro. Nato testo
ponovno pregnetemo, pustimo 15 minut in zvaljamo na 0,5 cm debelo.
Posujemo premažemo z
rastlinsko smetano ali jogurtom (po želji) in potrosimo z »ocvirki«.
Nato testo zvijemo in
predenemo v pomaščen pekač. Po vrhu ga dodobra prebodemo.
Pustimo vzhajati 30
minut.
Medtem segrejemo
pečico na 180 °C.
Povitico pomažemo z
raztopino kokosove maščobe in rastlinskega mleka.
Pečemo 45-60 minut.
Odvisno od debeline povitice.
Navadno se poleg
prileže skleda solate, v tem letnem času najbolje regrata.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.