Šmorn z roznami in jabolki


 
 
Za to preprosti večerjo sem uporabila:
  • 350 ml rastlinskega mleka
  • 200 g pirine moke  
  • 10 g koruzne moke
  • 1 naribano jabolko
  • 1 zavitek vinskega kamna (17 g)
  • Polovica male žličke soli
  • Repično olje
  • 100 g v tekočini namočenih rozin  
  • 2 žlici trsnega sladkorja
  • malce cimeta
  • kokosova moka za posip


V posodi vmešamo rastlinsko mleko, začimbe in moko. Dobro premešamo, dodamo vinski kamen in rozine, ki smo jih predhodno za dobre pol ure namočili v vodi (lahko z dodatkom ruma).

Sestavine dobro premešamo.

V ponvi segrejemo olje in ko je vroče dodamo maso. Z oljem ne skoparite. V pokriti posodi pečete prvo stran in nato obrnite ter popečete še na drugi strani. Nato z vilicam maso razdrobite, da se zapeče z vseh strani. Še preden odstavite z ognja ponovno sladkajte, da se del sladkorja karamelizira na praženec.
Presen postrežem posujem s kokosovo moko.
 
Dober tek!

Komentarji