Za to preprosti večerjo sem uporabila:
- 350 ml rastlinskega mleka
- 200 g pirine moke
- 10 g koruzne moke
- 1 naribano jabolko
- 1 zavitek vinskega kamna (17 g)
- Polovica male žličke soli
- Repično olje
- 100 g v tekočini namočenih rozin
- 2 žlici trsnega sladkorja
- malce cimeta
- kokosova moka za posip
V posodi vmešamo rastlinsko mleko, začimbe in moko. Dobro premešamo,
dodamo vinski kamen in rozine, ki smo jih predhodno za dobre pol ure namočili v
vodi (lahko z dodatkom ruma).
Sestavine dobro premešamo.
V ponvi segrejemo olje in ko je vroče dodamo maso. Z oljem
ne skoparite. V pokriti posodi pečete prvo stran in nato obrnite ter popečete
še na drugi strani. Nato z vilicam maso razdrobite, da se zapeče z vseh strani.
Še preden odstavite z ognja ponovno sladkajte, da se del sladkorja karamelizira
na praženec.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.