Prevečkrat spregledana regratova korenina, je pravi zaklad antioksidantov in je uporabna v solatah, juhah, rižotah, pirotah, ričotah ... :)
Za 2 osebi:
- 1 šalotka
- 1 manjša regratova korenina
- 1 šop regrata
- mala pest narezanega gomolja zelene
- mala pest čemaževih listov ali žlička čemaževega pesta
- 1 korenje
- 1 krompir
- sol, poper
- olje
- pest domačih rezancev(http://mincikuha.blogspot.si/2014/03/domaci-nudli.html)
Na olju popražimo na majhne koščke narezano šalotko, dodamo na koščke narezan krompir, korenje in zeleno. Kuhamo dobrih 15-20 minut.
Krompir z vilicami malce potlačimo, da nam zgosti juho. Dodamo čemaž in očiščeno narezano regratovo korenino. Pokuhamo 5 minut in dodamo domače nudeljci in očiščen narezan regrat.
Kuhamo 5 minut, da se nudeljci skuhajo.
Postrežemo s kosom domačega kruha.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.