Oni dan se na skupini VVP zasledila »burek« s čemažem. In mi ni dalo miru zato sem morala poskusiti. Odličen je. In sama priprava terja res zelo malo časa.
Uporabila sem:
·
1 zavitek listnatega testa· Pest svežega čemaža
· Pest očiščenega narezanega regrata
· Žlica ali dve sojinega jogurta (navadni)
· Por
· 200 g tofuja
· Sok pol limone
· Sol, poper
· Nekaj žlic olivnega olja
Na olju popražimo por in ko postekleni mu dodamo regrat, ter
odstavimo z ognja. Le toliko premešamo, da se regrat malo razpustu.
Posebej dodobra zdrobimo tofu, ga solimo, popramo in dodamo
sok polovice limone. Dodobra premešamo. Nato dodamo žlico ali dve sojinega
jogurta, premešamo in dodamo por z regratom ter nasekljan svež čemaž.
Maso poskusimo in po potrebi še solimo.
Nadev zavijemo v listnato testo in na 180°C pečemo 30 -40 minut.
Postrežemo z regratovo solato.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.