BI KDO KORENJČKODOG?









Korenje olupimo, če ni domače, d< damo v ponev v katero smo pred tem dodali 0,5 cm vode, žlico dimljene paprike, lahko sojina omaka, čevap tudi paše ter 2 ali 3 žlici olja. Pokrijemo in dušimo nekje 15 minut (lahko veliko manj odvisno ali želite čisto prekuhano korenje in sevedea odvisno od debeline korenja, tu je v fajn pomoč volica :D ) , v tem času voda povre zato je potrebno vmes spremljati, da se ne zažge. Na prej dodanem olju se korenje potem dodatno popeče in zahrusta.

Če je vseeno, da korenje hrusta je zadeva pripravljena zelo hitro, drugače pa pustite naj se na zelo malem ognju peče do mehkega.


Z okusi se lahko igrate in korenčku dodate tudi čili, začimbe kot so čevap ipd.
Lahko pa povem, da tak korenjčkodog otroci z veseljem pojedo :)

Dimljena paprika:


Vse dobro vam ežlim - Minci

Idejo dobila tu, samo da se jaz manj potrudim z mariniranjem in tako :D

https://www.youtube.com/watch?v=7rBwazhuTlU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2GHRWmMskq5qzZCkEij5AFuxT5l7gTwCbFSYz27q7apFc-mbJncZex2vg 

Komentarji