Ker nimam velike posode s pokrovom za v pečico, sem za prvič spekla kruh iz polovice sestavin :)
Uporabila sem polovico od prejetega recepta:
- 500g moke (100g koruzne, 400g črne)
- 1 kocka kvasa
- poravnana čajna žlička soli
- 4 dcl vode
Kvas nadrobimo v vodo, da se raztopi. Sestavine vmešamo skupaj (moko, vodo s kvasom in sol). Testo pustimo v posodi in jo pokrijemo s folijo za živila, ter testo postavimo v hladilnik (sama sem naredila tako, najverjetneje lahko čaka tudi na sobni temperaturi).
Pustimo ga počivati čez noč oz. 12 ur. Zasledila sem, da lahko počaka tudi 20 ur in več :)
Za peko, segrejemo pečico in posodo za peko na 230 C. V segreto posodo predenemo testo, pokrijemo in pečemo 30 - 35 minut. Nato posodo odkrijemo in pečemo še 10-20 minut. Odvisno od velikosti kruha.
To je to :)
Zagotovo najbolj preprost kruh, kar sem jih kdaj pekla. Je zelo rahel.
Dober tek.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.