Ocvrti bezgovi cvetovi




Za dve sladkosnedi osebi:
  • 4 večji cvetovi bezga. Cvetove dodobra očistimo....
  • 2 dcl sojinega mleka
  • 20 g tofuja (ni nujno, vendar naredi fajn teksturo mase)
  • žlička chia semen - po želji
  • žlička koruznega škroba
  • pirina moka (bolj po občutku, dobiti morate maso kot je za šmorn)
  •  vaniljev sladkor ali vanilja
  • ščep soli
  • malce kurkume za barvo, vendar to lahko izpustite
  • žlička trsnega sladkorja (po želji, sama sem zelo sladkosneda )
  • rezina limone, za pokapati
  • ščep vinskega kamna ali sode bikarbone, da še bolj narastejo :)


Namesto sojinega mleka lahko uporabite tudi vodo in tofu izpustite.
Sojine mleko, tofu, chia semena, sol, sladkor in vaniljo damo v posodo in s paličnim mešalnikom dodobra zmiksamo.

Pustimo stati uro, dve.

Nato dodamo korutni škrob in moko. Dodobra premešamo.

Masa naj bo ravno pravšnja, če pride pregosta dodajte tekočino.

Če je preredka dodajte malce moke :) Naj bo malce gostejša, kot za šmorn.

V to maso pomočimo cvetove in jih na hitro ocvremo v vročem olju.

Postrežemo z rezino limone in sveže stisnjeno limonado.
Še bolje pa je, če imate že pripravljeno šebeso.

Čez sem posula z zmrznjenimi malinami in okus je šel super skupaj :P

 Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji