Lisičke v omaki s špinačnimi rezanci


Špinačne rezance sem tokrat kupila, drugače pa jih pripravim tudi sama.

 
Omaka z lisičkami:

2 šalotki

Čebulo narežemo na tanke polkroge, popražimo na olivnem olju in ko postekleni dodamo očiščene lisičke. Pražimo jih 5 minut in nato dodamo še drobno naribano korenje ter ponovno pražimo 5 minut.

Dodamo žličko koruznega škroba in zalijemo s 3 dcl vode. Kuhamo dobrih 5 minut, lahko malce dlje, da se omaka lepo zgosti. Vmes preverimo, če je omaka pregosta, dodajte malce vode. Na koncu pa dodamo še česen, sol poper in curry. Malce še prevremo.
Preden postrežemo vmešamo vegansko kislo smetano.

Kot začimba se tudi zelo prileže nekaj vejic šetraja.

Lepo jutro v naravi, združeno s prijetnim in preprostim kosilom.

 

Dober tek!

 

Komentarji