Za A4 format pekač uporabim (ali pa za 4 manjše porcijske pekače):
- 2 paketa (skupaj 500g) testa za lazanje ali pa ga naredim doma (domač je neprimerno boljši)...
- 4 bučke, narezane na kolobarje in popečene z vseh strani v ponvi z oljem
- 150g idijskih oreščkov
- 1 žlica koruznega škroba
- ščep kajenskega popra (po želji)
- Ščep kurkume
- 2 žlici kvasnih kosmičev
- 2 paradižnika, ki ju narežem na tanke kolobarje
- Sol, poper, česen
Bučke z obeh strani popečem na olivnem olju. Solim jih proti koncu, ko že imajo barvo. Dam jih na stran in se lotim priprave omake "sir"/bešamel.
"Sir"/Bešamel«:
Indijske oreščke namočim v toliko vode da je v razmerji (če gledamo skodelice) 1 enota oreščkov, dve enoti vode ali sojinega mleka, po želji. Namočene pustim 2 uri. Nato vodo odlijem in dodam 4 dcl vode, dodobra zmeljem s paličnim mešalnikom. Dodam 1 žlico koruznega škrba, kvasne kosmiče, ščep kurkume in solim. Ponovno premešam s paličnim. Dodam še kajenski poper.
Indijske oreščke namočim v toliko vode da je v razmerji (če gledamo skodelice) 1 enota oreščkov, dve enoti vode ali sojinega mleka, po želji. Namočene pustim 2 uri. Nato vodo odlijem in dodam 4 dcl vode, dodobra zmeljem s paličnim mešalnikom. Dodam 1 žlico koruznega škrba, kvasne kosmiče, ščep kurkume in solim. Ponovno premešam s paličnim. Dodam še kajenski poper.
Nato prelijem v posodo in zavrem, ob stalnem mešanju in blagem ognju vrem nekje 3-4 minute. Če je masa pregosta (nekako gostota mase za šmorn, malce gosteje kot za palačinke.) dodam vodo, če je preveč tekoča, pa še malce koruznega škroba.
V pekač dam 0,5 cm omake, čez položim testenine (lazanje), obložim s popečenimi bučkami in prelijem z omako, ponovim še enkrat.
Na vrhu dam na tanko narezane paradižnike in lazanjo prelijem z 2 dcl vode (v A4 format pekač) oz. dodam vode do 0,5cm pod rob). Čez vse dam še malce omake.
Lazanjo pečem pri 180°C 35-45 minut.
Zraven skleda zelene solate.
Dober tek.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.