Pečen mlad krompir in dodajanje okusov po navdihu

 
LAHKOTNOST BIVANJA
 
To kosilo se bo najverjetneje ponavljalo kar nekaj časa :) No vsaj dokler je doma kifeljčar :)

...

Lahkotnost bivanja v tem letnem času in izobilju, ki nam ga nudi vrt

Preprosto kosilo, krompir kifeljčar, korenje in čebula. Pečeno do "da je spečen krompir" v pečici. Soljeno. Proti koncu dodan česen in peteršilj. Sama dodam še malce popra.

Zraven postrežem solato z vrta in pa "smetanovo" kremo z drobnjakom, luštrekom, šetrajem in gorčico.

Preprosto, hitro, okusno...
 
Okuse prilagajam, včasih dodam svež žajbelj (super paše), že k krompirju med peko in pa rožmarin... včasih namesto smetanove omake postrežem z majonezo (http://mincikuha.blogspot.si/2014/02/vgeanska-majoneza.html)  oz. tatarsko omako...

Fenomenalen je v Pisanem loncu - http://mincikuha-obroki.blogspot.si/2014/08/vegan-lonec.html

 
 
Mladi krompir, kot mladi krompir. Če ga še tako slabo spečeš, je super dobro :)
 
Mmmmm...
 
Dober tek.

Komentarji