Zabeljen stročji fižol

 


Vrt je pričel streči z dobrotami. To je zame iz vidika prehrane najlepše obdobje, no pa jesen, ko je kostanj in obilica gob :)

Domač stročji fižol in krompir kifeljčar (v oblicah) skuhamo.

V ponev damo Fridino zaseko (seveda je za zabelo super tudi prepražena čebula) in na njej popražimo na koščke narezan kuhan krompir. Nič ga ne olupim. 


S tem prekrijem kuhan stročji fižol.

Zraven postrežem še vegansko kislo smetano, ki super zaokroži okuse. Vanjo vmešam nekaj peteršilja in drobnjaka.

Preprosto, hitro pripravljeni in energetsko ter z okusi bogato kosilo ali večerja.

NAMIG:
- Tako pripravljena jed je še MNOGO BOLJŠA, če imamo doma kaj lisičk, ki jih predhodno popražimo in potem zmešamo skupaj s krompirjem. To potem nastane že pravi luksuz.
- Veganska kisla smetana - http://mincikuha.blogspot.si/2016/06/veganska-kisla-smetana.html
- Veganska zaseka - 


Dober tek!

Komentarji