Ocvrte sirovke s cvetačnim prirejem


Čas gob je in če se kaj veselim je tokratni dopust, vem da ga bom vsako jutro preživela v naravi, da si naberem gob za kosilo ter se naužijem svežega jutranjega zraka. 

Ni mi lepšega, kot pozno poletni ali jesenski jutranji sprehodi po gozdu.
Sirovke so mi še posebej ljube gobe, poleg lisičk.

Sirovke ocvre, super so tudi vložene, v omaki "sirovi" kot preliv čez tople kruhke, ... 


*Za pripravo te jedi so količine poljubne.

Sirovke očistimo, začinimo s soljo, česnom in poprom ter paniramo.
Paniram jih najprej v moki, nato v zmes koruznega škroba, moke in pa vode (ali ovsenega mleka / zmes naj bo redkejša, kot za palačinke), ter nato v drobtinah.
Ocvrem jih v repičnem olju. *Nisem jih še pripravljala v pečici.

Med tem skuham cvetačo, ki jo pred kuhanjem očistim in narežem na manjše kose. Skuha se zelo hitro. Kuham jo v čisto malo vode in v pokriti posodi.

Ko je cvetača kuhana, jo osolim, ter vanjo vmešam ovseno mleko, kokosovo mast (Eden) in sok polovice limone. Zmešam, da dobim pire.

*Postrežem z domačo vloženo papriko in osvežilno omako iz sojinega jogurta. Seveda skleda solate pri meni ne sme manjkati :)

Dober tek in čudovit vikend vam želim :)

Komentarji