Bučni štruklji

https://klepetobkavi.si/

BUČNI ŠTRUKLJI SO SUPER TUDI NA NAČIN »SAM SE ODLOČI, SLADKO ALI SLANO«.

Prvi del naredimo enako, torej buča, ščepec soli, zavijemo v testo. Ko je kuhano lahko dodate slano zabelo ali prelijete z javorjevim sirupom (in malce drobtinic). Tako se lahko vsak »na licu krožnika« odloči ali jih je sladke ali slane. 

Vendar tokrat sem pripravila bučne štruklje kot se letnemu času spodobi 
… Z JURČKI


  • 500 g pirinega vlečenega testa  
  • 500 g buče . super se obnese hokadio
  • Repično olje
  • sol
  • poper
  • majaron
  • por
  • dve pesti narezanih in očiščenih svežih jurčkov, super se obnesejo tudi shitake gobe
  • žlička do dve koruznega škroba (odvisno od tekočine, ki ostane v popraženi buči)
  • peteršilj


Bučo na tanko naribamo in prepražimo na repičnem olju, podušimo, da se popolnoma zmehča. Po potrebi dodamo žlico, do dve vode, da se bolje razpusti. Dodamo ji mali ščep soli.
Ko se buča popolnoma zmehča jo odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi. Nato v bučo dodamo žličko koruznega škroba, ter dobro premešamo.

Med tem na repičnem olju prepražimo čebulo ali por, ter dodamo na drobno narezane gobe, ki jih dušimo dobrih 10 minut.
Za štrukelj uporabimo pirino vlečeno testo.

Če je testo kupljeno za en zavitek uporabimo dva lista testa. Bučni nadev premažemo oz. razporedimo po testo, posujemo pražene gobe in štrukelj zavijemo. V pomaščeno alu folijo ali tetro.
Štrukelj kuhamo v vreli vodi 25 - 40 minut. Odvisno od velikosti štruklja. Kadar delamo iz celotnega lista vlečenega testa takrat je potrebno štrukelj kuhati 40 minut.

Kuhane štruklje odstavimo iz vode in jih pustimo počivati 10 minut. Nato folijo odvijemo, štruklje narežemo in popražimo oz. zabelimo na olju in zdrobljenih bučnih semenih.
Če želimo, da se štruklji zelo lepo režejo, jih preden se lotimo rezanja, popolnoma ohladimo.

Dober tek

Komentarji