Koruzne štručke




Uporabila sem:
200 g koruzne moke
200 g črne moke tip 1100
3,5 dcl vode
1 kocka kvasa
Žlička soli
Olivno olje

Dan pred peko pripravimo kvasno emulzijo.
1 kocka kvasa, žlička soli in pa 1 dcl vode in pustimo stati čez noč.
Obe moki predenemo v posodo in na sredini naredimo luknjico. Dodamo emulzijo, nato pa dodamo toplo vodo, najprej 2 dcl in po potrebi še 0,5 dcl oz. po potrebi.
Dobiti moramo precej voljno maso, ki jo pustimo vzhajati vsaj 1 uro, raje dve, pregnetemo s pomočjo črne moke in oblikujemo štručke.
Ta zmes je za 4 cc 20-25 cm dolge štručke.
Pustimo jih vzhajati še dobrih 0 minut in jih nato pečemo v na 180°C ogreti pečici 30 minut, oz. toliko časa da so pečene.
Koruzno moko uporabljam Mir Grünt, črno pa navadno kupim v mlinu.
Testo za te koruzne štručke zgnetemo mehkeje, torej malce po občutku.
Joj dišijo pa tako lepo, da je kaj J


Dober tek.

Komentarji